Fra venstre: Gunnar Jensen, Petter Wahl Sekne, Alexandra Krage Angell, Eskil Røsand, Nadja Hartikkala, Harald Osa. Foran: Oda Christensen og Ole Martin Alfsen. Anne Karine Statle var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Caroline Roka/Matmerk

Nyheter

Smaksbedømmer landets beste lokalmat

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil si at jeg kjenner på både ærefrykt og alvor, sier kokk Ole Martin Alfsen. Han er en av nykommerne i Spesialitet-fagjuryen.

De lukter, smaker, vurderer og godkjenner produkter som får smykke seg med Spesialitet-merke.

– Ja, nå kjenner jeg på både ærefrykt og alvor. Jeg skriver og skriver på jury-arkene mine, sier Ole Martin Alfsen i en pressemelding.

Han er en av fire nye medlemmer i fagjuryen til den offisielle merkeordningen Spesialitet. Fagjuryen møtes fire ganger i året for å smake på og bedømme lokalmatprodukter som er blant de beste i landet.

Mat og drikke som får høy nok score av juren, tildeles Spesialitet-merket som signaliserer norsk lokalmat i særklasse. Merkeordningen forvaltes av Matmerk på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.

De tre andre nykommerne i juryen er Gunnar Jensen, kjøkkensjef og medeier av Mathallen i Tromsø, Nadja Hartikkala, rådgiver innen mat og drikke i Innovasjon Norge, og Anne Karine Statle, leder av Lofotenmat.

Tall fra stiftelsen Matmerk, som forvalter merkeordningen på oppdrag fra Mat- og Landbruksdepartementet, viser at over førti prosent av produktene som sendes inn, avvises. Mange blir silt ut administrativt allerede før juryen samles, forklarer fagsjef for Spesialitet Marit Strand.

Powered by Labrador CMS