Nyheter

Snart bare steinfrie druer

Åtte av ti druer som spises i Norge er uten steiner. Nå skal de også få navn.

Publisert Sist oppdatert

Bama begynte med steinfrie druer i mindre volum midt på 90-tallet i løsvekt. Da de steinfrie kom i beger fra 2000, løsnet det.

– Det tok av med en gang, og vi skjønte fort at dette var noe å satse mer på, sier kategorisjef Hilde Ohnstad i Bama.

Året etter sto de steinfrie druene for 27 prosent av druesalget. I dag har andelen vokst til hele 79 prosent.

Om få uker begynner Bama å merke de steinløse druene med navn. Først ute er de røde sortene Crimson og Flame og de grønne Thompson og Sugraone.

– Sannsynligvis vil det føre til at nordmenn blir mer opptatt av hvilken druesort det er og hvordan den smaker, enn hvilken farge druen har, sier Ohnstad til Newswire.

De røde er mest populære. De er også mer jevne og ensartede gjennom året, ifølge Bama.

Powered by Labrador CMS