Nyheter

Snart jul igjen

Allerede tidlig på høsten starter kjøttbransjen forberedelsen til vår største høytid. Det er ingen andre tradisjoner i dette landet som slår julefeiringen, og julematen skal smake som den har gjort gjennom slekters gang. Og det gjør den.

Publisert

I disse dager henter kjøttbransjen frem sine resepter på gode, gamle favoritter blant juleposteier og pateer, sylter og ruller. Pølsemakeren syr, salter og koker slik det har vært gjort i uminnelige tider. Og forbrukerens sitrende forventninger til velsmak og ganegleder øker på etter hvert som ukene går?

Og grisen rasker over isen?Julegrisen er et begrep som sitter kanskje dypest i den norske folkesjelen, og til jul skal det spises svinekjøtt. Juleribba er en favoritt, og den bør være litt fet for å få en skikkelig sprø svor. Fettet under svoren får en høyere temperatur enn kjøttsaften i magert kjøtt, og derfor blåser svoren seg opp.

Årets viktigste måltid For de fleste er julemiddagen årets viktigste måltid. Når familien samler seg rundt middagsbordet julaften, er forventningene høye, og maten skal smake som vi husker den fra vår barndoms jul.Det er da mer enn merkelig at dagligvarehandel og kjøttbransje selger allverdens merkelig utseende stykker som «juleribbe». Til og med den benfrie svangen bakerst på svinesida frembys som familieribbe i noen kjøttdisker! En skikkelig juleribbe kan være med eller uten kotelettkam, men aldri uten ben!Sørg for at din butikk ikke selger den bakerste, benfrie, delen av siden på grisen som ribbe.Dette benfrie stykket veier en liten kilo, og passer ypperlig til nellikflesk eller en god sylterull. Dette stykket kan man ofte få mer betalt for på denne måten. Ikke tull med julematen!

Powered by Labrador CMS