Nyheter

SNT om temperaturmåling

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Dette sier Hygieneforskriften:§ 38 Utstyr for måling av temperaturUtstyr for lagring, transport og frambud av næringsmidler hvor det stilles krav til temperaturen, skal ha måleutstyr som viser representativ temperatur og er plassert slik at avlesningen er enkel og lett synlig.

Og Statens næringsmiddeltilsyn kommenterer paragrafen slik:Alt utstyr for oppbevaring av dypfryste og kjølte matvarer og for mat som skal holdes varm, skal ha egnet utstyr for måling av temperaturen. Dette kan gjøres med ulike typer termometre som avleses manuelt. Manuell temperaturmålinger må utføres så ofte at du får et riktig bilde av temperaturforholdene. Det finnes også ulike systemer for automatisk temperaturkontroll, som gjør det enklere å overvåke temperaturen kontinuerlig. Det viktigste er at måleutstyret avleses regelmessig og at det iverksettes tiltak straks temperaturene ikke er i samsvar med kravene. For dypfryste matvarer, er det særlige krav til utstyr for temperaturmåling i § 39.

§ 39 Særlige bestemmelser om måleutstyr for dypfryste næringsmidlerTransportmidler og lokaler hvor dypfryste næringsmidler oppbevares, skal ha egnede instrumenter med tilstrekkelig målesikkerhet for automatisk registrering av temperaturen som hyppig og med jevne mellomrom måler lufttemperaturen rundt næringsmidlene.

SNT kommenterer:Temperaturmålinger foretatt på denne måten, skal dateres og oppbevares i minst ett år.Lufttemperaturen under lagring av dypfryste næringsmidler i salgsdisker og ved lokal distribusjon skal måles med minst ett termometer. I åpne salgsdisker skal dette vise temperaturen ved luftretursiden i nivå med den markerte grense som viser diskenes maksimale fyllingsnivå, som skal være klart markert.

Powered by Labrador CMS