Nyheter

Snudde kjøttbedrift

Kjøttbedriften Brødrene Ringstad på Rakkestad holdt på å gå dukken men fikk drahjelp fra Innovasjon Norge i en vellykket snuoperasjon.

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde 15 millioner kroner i omsetning før vi la om driften helt. Hadde vi ikke gjort det, vet jeg ikke om vi hadde eksistert i dag. I år ligger vi an til å klare langt over 60 millioner kroner i omsetning. Overskuddet er også mangedoblet, til knapt to millioner kroner i fjor, sier Kjell Ringstad til Dagens Næringsliv.

Snuoperasjonen er basert på lokale råvarer og varer med særpreg. Leveransene av store kjøttvolumer fra Nortura er erstattet av kjøtt fra lokale leverandører som ifølge reportasjen «aler opp dyr på bestilling».

– Vi er også vår egen grossist, og har tatt over distribusjonen selv. Vi jobber i markedet hele tiden, noe som har fungert veldig bra. De store distributørene klarer ikke å følge oss opp, og det var store problemer med å få til godt samarbeid, sier Ringstad.

Innovasjon Norge mener det er mange bedrifter som sover i timen.

– Jeg vil hevde at mange norske bedriftsledere er så forelsket i sin egen teknologi at de glemmer å sjekke om markedet faktisk vil ha det de lager, sier direktør Gunn Ovesen i Innovasjon Norge til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS