Nyheter

Sommer er spekemat

Vi spiser stadig mer spekemat, og sommeren er toppsesong. - To tredjedeler av hele årsproduksjonen går unna nå i ferietiden, sier fabrikksjef Per Steinar Sviggum i Nortura Sogndal i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Forbruket av spekemat øker. Hittil i år har butikkundene kjøpt nesten 20 prosent mer spekemat fra Gilde enn på samme tid ifjor. - En av favorittene er Sognemorr. Den har vi solgt over 60 tonn av. Det er en økning på 45 prosent, sier Sviggum.

Nytt av året er spekeskinke i bit, som lages på Tynset. - Dette er blitt populært på rekordtid. Salget har allerede passert 50 tonn, sier fabrikksjef Geir Inge Høystad i Nortura Tynset. Han tror spekemat er blitt et naturlig alternativ når folk ønsker seg en avveksling fra grillmat i sommervarmen. Den norske tradisjonsmaten er populær i hele befolkningen.

- Spekematen spises i alle landsdeler og aldersgrupper. Men senere undersøkelser har vist et oppsving også blant barnefamiliene. De yngste ser ut til å være glad i denne typen mat, sier rådgiver Oda Christensen i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Om lag en tredjedel av all spekemat som kjøpes her i landet kommer fra Gilde.

Powered by Labrador CMS