Nyheter

Sorg og glede

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har vært en trist periode for dagligvarebransjen. Det er aldri hyggelig å se mennesker bli syke av produkter du har laget eller solgt. Verst er det når liv går tapt. Kampen om markedsandeler og posisjoner blir så meningsløs i det perspektivet. I tiden som kommer, vil e.coli bli diskutert gang på gang. Gjorde alle alt riktig, kunne det vært avverget tidligere, og hva skal til for å gjøre slike utbrudd litt mindre sannsynlige en annen gang?

I slike tunge tider er det godt å se at det faktisk fremdeles finnes så mye glede og så mye humør i bransjen. Det er jo slik det egentlig skal være. Å arbeide med mat. Å tilberede mat og å spise mat handler om glede. Det er det viktig å huske når motgangen er verst.

To eksempler i Handelsbladet FK denne uken er greie å ta med seg inn i en fremtid som forhåpentligvis er litt lysere enn de siste ukene har vært. Det ene heter Mehmet Tekinøz. Årets kjøpmann har fått overrakt premien sin, sammen med flere bestemannspremier fra Meny-kjeden. Han behandler medarbeidere og kunder på en måte som gir dem en god dag og som gjør at de trives. Slik bør en god butikk være. Fyrtårn-butikken på Holtet i Oslo, Jacob's, satser også på fremtiden. Butikken er kjent for å kurse kundene i matlaging. Men ferskvaresjef Roar Sjåvåg husker også på at det ikke er dagens matbevisste 50-åringer som er morgendagens viktigste kunder: Det gjelder å nå de yngste, og helst lære dem opp til å både sette pris på og klare å lage god, dyr mat som de i sin tur kan kjøpe på Jacob's når de blir voksne. Matlagingskurset for kunder fra sju år og oppover, er et skritt i riktig retning og et godt tiltak for å skape bånd til kundene sine.

På sikt er det de glade, positive tiltakene som hjelper også mot frykten for alskens bakterier og virus. Når vi først kan stole på at maten er trygg igjen, går heldigvis truslene som har vært, i glemmeboken hos forbrukerne temmelig raskt.

Powered by Labrador CMS