Nyheter

Sosial sushi

En ny undersøkelse Norstat har utført for Sjømatrådet viser at nordmenn synes sushi egner seg godt å lage sammen med andre, men vi spiser det likevel oftest på restaurant, kafé eller fra takeaway. Nå vil Sjømatrådet lære nordmenn å lage sushi hjemme på eget kjøkken.

Publisert Sist oppdatert

28 prosent sier at de har laget sushi selv, men kun 3 prosent sier de oftest lager sushien de spiser selv.

– Mange tror det er vanskeligere å lage sushi enn det faktisk er. Nå vil vi vise nordmenn hvordan de selv kan lage sushi hjemme og få den akkurat slik de vil, sier Lisbeth Bjørg Hansen, som er ansvarlig for det norske markedet i Norges sjømatråd.

Nå spiser hver femte nordmann sushi én eller flere ganger i måneden, og fire av ti spiser sushi to ganger i året eller oftere.

Fra 60 sushiaktører i 2005, serverte rundt 200 aktører sushi ved utgangen av 2012, ifølge Flesland Markedsinformasjoner. Spesielt i Oslo og Akershus er det mange sushiaktører.

Powered by Labrador CMS