Nyheter

Spansk i ostedisken

Publisert

Oluf Lorentzen fyller ostediskene på spansk, og utvider sortimentet sitt med åtte spanske oster.Idizabal * La Vasco Navarra De Oveja er produsert i de baskiske fjellene av melk fra Lacha-sauen. Den er modnet i 90 dager før eksport, lett røkt og 1,2 kg stor.Queso Curado kommer i 3,3 kilos spann med jomfru-olivenolje, oppdelt i kvartkilosbiter. Den er produsert av pasteurisert ku-, får- og geitemelk.Den milde, halvfaste kumelk-osten Mahon produseres på Mallorcas nabo-øy Menorca. Skorpen på de kilostunge ostene er gnidd inn med olivenolje og paprika.Manchego er Spanias mest kjente faste ost. Den er produsert i Castilla-La Mancha-området av melk fra La Mancha-sauen, modnet i ni måneder før eksport, holdbar og smaksrik med en svært utpreget saueostaroma. Fåremelks-osten Zamorano kommer fra den sørlige delen av Castile-León. I likhet med Manchego er den 3 kg tung.Valdeon er fyldig blåmuggost av kumelk, fra den nordlige delen av Castile-León. Den har en størrelse på 2,2 kg og er pakket inn med kastanjeblader.Også Cabrales er blåmuggost av pasteurisert kumelk. Cabrales kommer fra de nordlige fjellområdene Picos de Europa i Asturias, er meget kraftig, og veier 2,3 kg.Den milde, kilostunge Madurado Graso produseres av melk fra ku, sau og geit. Den er vokset med sort voks og modnet i 50 dager før eksport.Seks av de åtte ostene har C.R.D.O.-garanti for at de kommer fra riktig region, og Oluf Lorentzen forteller mer om smak og bruk på nettstedet sitt.

Powered by Labrador CMS