Nyheter

Spiser ekorn for miljøet

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Ekorn-krigen raser i Storbritannia. Importerte, grå ekorn fra Nord-Amerika fortrenger de innfødte, røde ekornene. De grå ekornene bærer et virus som de er immune mot, men som dreper de røde ekornene.

Det er der kjøkkensjef Ed Chester har løsningen: If you can't beat them, eat them.

Chester driver restauranten Otterton Mill sørøst i England. Han har satt opp flere retter av grå ekorn på menyen sin. Ekornkebab, ekornpaté og ekornfrikassé frister gjestene til å spise opp miljøsvinene, forteller .e Daily Telegraph.

- Ekornkjøtt er virkelig godt. Dette er ikke noen gimmick! ifølge Ed Chester.

Hvis du har lyst til å prøve dem i ferskvaredisken, kan du jo for eksempel teste ut denne oppskriften på ekorn i sider: La fire parterte ekorn ligge i saltvann i en time. Rull dem i mel, salt, pepper, salvie og rosmarin. Brun dem i baconfett og småkok under lokk i en liter sider til kjøttet er nesten mørt - ta så av lokket og kok videre til kjøttet er mørt og væsken nesten borte. La ekornene bli kalde, rull dem i melet igjen, brun i smør til de er gyldne og sprø og servér med en saus bestående av resten av sideren, en spiseskje mel og en kvartliter fløte.

Powered by Labrador CMS