Nyheter

Sprer Pinnasteik

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Pinnasteik fra Bjerkreim i Rogaland skal spres til hele Norge. Men de lokale gårdbrukerne bak selskapet Nyyyt satser utradisjonelt for å få det til. Nå er det opprettet foreninger for Pinnasteikens venner i Stavanger, Sirdal, Oslo, Telemark og på Voss.

- Pinnasteikens venner skal være steinen som kastes i vannet og som skaper ringer; vi satser på munn-til-munn-reklame for produktet, sier Kjell Ivar Ueland i Nyyyt til Matforum.no.

Nyyyterne mente at kvaliteten på pinnekjøttet i markedet var for dårlig. De bruker seks uker på å salte, tørke og modne kjøttet, og velger ut de beste lammene.

I første omgang er det Helgø som skal selge kjøttet i dagligvarehandelen, men det serveres også på Jæren Hotell og det selges på nett.

Powered by Labrador CMS