Nyheter

Sprø vestfolding populær

Publisert

Vestfoldsalaten slår godt an hos forbrukerne, og den relativt nyutviklede salat-sorten er populær langt utenfor hjemfylket. I tillegg til Vestfold produseres den nå i Trøndelag og Troms.Vestfoldsalaten er en krysning av isbergsalat og vildsalat, og kom først i produksjon i 1999. Den er sprø, holder seg lenge på smørbrødene og i salatbollen, og har fått ros for det blant annet på TV2. Salaten er litt mildere i smaken enn isbergsalat.? På catering gjør den at svinnet minsker, forteller Svein Mathisen på Sveins Gartneri, en av produsentene. Flyene på Torp og fergene til Color Line er blant dem som har funnet ut dét.I dagligvarehandelen er det Hakon-butikkene i Vestfold og Telemark som er den største kunden.Mathisen står også bak Fresh-Pack, som i tillegg til Vestfoldsalat pakker brokkoli og ferdig salatblanding klar til å settes på bordet, eller i porsjonspakning med gaffel.

Powered by Labrador CMS