Nyheter

Stengt bakeri fikk åpne igjen

Bakeriet Karamaco i Vestby måtte stenge på timen da Mattilsynet kom på inspeksjon sist tirsdag. Allerede fredag åpnet de igjen.

Publisert Sist oppdatert

– Inspektører fra oss var der på tilsyn både torsdag og fredag. Karamaco har gjort en kjempejobb med å rengjøre lokalene, har gjort det mest kritiske vedlikeholdet og har en plan for hvordan resten skal gjøres. Vi åpnet dem igjen på fredag og kommer til å følge opp med flere tilsyn i løpet av våren, skriver seksjonssjef Ingvild Tømmerberg Sletta ved Mattilsynets distriktskontor i Indre Østfold og Follo i en epost til Handelsbladet. Vi i snakket med Tømmerberg Sletta før hun dro på inspeksjon torsdag ettermiddag. Da innrømmet hun at Mattilsynets inspektører sjelden finner så graverende forhold, og at det tilhører sjeldenhetene at de stenger næringsmiddelprodusenter på dagen. – Men folk kan klare det utroligste på veldig kort tid, og vi stiller med et åpent sinn, sa seksjonssjefen før hun dro ut til det stengte bakeriet.

{{image:2}}Under inspeksjonen sist tirsdag, da produksjonen ble stengt, ble det funnet både mugg, møkk og muselort. Lokalene var uegnet for produksjon av mat og bar preg av dårlig vedlikehold. Blant annet var flere ruter knust. Karamaco er heleid av Din Baker Holding, og bedriften leverer blant annet pitabrød og nanbrød til selskapets kunder.

Powered by Labrador CMS