Nyheter

Stengte matboder

Mattilsynet har sjekket mattryggheten på syv festivaler og markeder i Oslo-området. To festivaler skilte seg ut med dårlig hygienisk nivå på matserveringen, og flere salgsboder ble stengt.

Publisert Sist oppdatert

Ved mange festivaler og markeder er det omfattende servering av matretter i enkle boder og telt, som gir høy risiko for matforgiftning. Kontrollen viste at det var mangelfull kunnskap om oppbevaring og salg av matretter i flere av bodene, skriver Mattilsynet på sine nettsider.

Tilsynet har kontrollert mathåndteringen ved Alternativmessa (alternativ mat), By:Larm (musikkarrangement), Norwegian Wood (musikkarrangement), Thai Food Fair (kultur og mattradisjoner), Eras festival (kultur og mattradisjoner) Øl- og Matfestival (kultur og mattradisjoner) samt Markedsdager Grünerløkka (kultur og mattradisjoner).

To festivaler, Eras-festivalen og Thai Food Fair, skilte seg ut med et generelt dårligere hygienisk nivå. Her ble det stengt boder med salg av mat laget på private kjøkken og dårlig hygieniske forhold.

– På disse to festivalene ble flere stengt fordi det foregikk et omfattende salg og håndtering av matretter som var laget på privat kjøkken. Når maten lages i private hjem er det stor usikkerhet om maten er laget under hygieniske forhold, sier seksjonssjef Inger-Marie Øymo ved Mattilsynet, distriktskontoret for Oslo.

Powered by Labrador CMS