Nyheter

Sterk vekst for chili

På ett år har salget av chili økt med 25 prosent i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Fra 2011 til 2012 økte salget av chili med 25 prosent, og det er mer enn noen annen grønnsak, viser tall fra Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.

– Vi er veldig åpne for å prøve nye smaker og smakskombinasjoner, og sammen med koriander så tror jeg chili er en av de ingrediensene som appellerer til nordmenn, sier forsker Annechen Bugge ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) til NRK.

Bugge tror turisme og innvandrere har mye av æren for at chili har blitt så populært i Norge.

Hun tror også vi kommer til å se mye mer av chili i årene som kommer.

– Jeg tror nok vi kommer til å se samme utvikling på chilien som med fersk hvitløk. Man begynte med pulver og så går man over til ferske råvarer, sier hun.

Powered by Labrador CMS