Nyheter

Sterk yoghurtvekst

Nordmenns appetitt på yoghurt har økt kraftig de siste årene. I dag spiser vi 60 prosent mer yoghurt enn vi gjorde i 2005.

Publisert Sist oppdatert

Hver av oss spiser nesten 11 liter yoghurt i året, og økningen ser ut til å fortsette.

Ernæringsfysiolog Hanne Hennig Rustad i Opplysningskontoret for Meieriprodukter tror de mange nye yoghurtvariantene som er kommet de siste årene, har bidratt til nordmenns økte appetitt på yoghurt.

– Det finnes nå rundt 70 ulike norske yoghurter i butikkene, med ulik smak, sukker- og fettinnhold. I tillegg kommer stadig flere importerte yoghurter, sier Rustad i en melding fra Newswire.

Nykommeren Skyr vokser ifølge meldingen raskest i yoghurtkategorien.

– Skyr kom i butikkene høsten 2009 og har allerede tatt åtte prosent av yoghurtmarkedet. Den har virkelig truffet en nerve hos norske forbrukere, sier Arne Bernt Dahle, direktør for forskning og utvikling i Kavli.

Powered by Labrador CMS