Nyheter

Stor forskningsrapport om økomat

Neste uke overleveres den hittil største gjennomgangen av forskning om økologisk matproduksjon til Mattilsynet.

Publisert Sist oppdatert

På oppdrag fra Mattilsynet har Vitenskapskomiteen for mattrygghet gjennomgått, sammenstilt og vurdert forskning og annen kunnskap om økologisk mat. Rapporten skal overleveres til Mattilsynet 30. april.

– Bakgrunnen er at vi ønsker et vitenskapelig grunnlag for å vurdere forskjellen mellom økologisk og konvensjonell mat. Det er mange meninger og påstander om økologisk mat, men nå får vi samlet den hittil største gjennomgangen av vitenskapelig kunnskap om økologisk mat, sier seksjonssjef for planter og økologi i Mattilsynet, Are Sletta til NTB.

– Vi har sett på hva forskningen sier om forskjeller mellom økologisk og konvensjonell produksjon, og hva det betyr for smittestoffer som antibiotikaresistens, dyrenes velferd, næringsstoffer, plantehelse og ikke minst folkehelse, sier kommunikasjonssjef i Vitenskapskomiteen for mattrygghet, Astrid Bjerkås til NTB.

Powered by Labrador CMS