Nyheter

Stor test av chips og potetgull

VG hadde søndag en stor test av 16 chips- og potetgullprodukter, og testens vinner ble Sørlandschips maldon havsalt og Sørlandschips havsalt, begge med terningkast fem.

Publisert Sist oppdatert

Testens formål var å finne produktet som det var best å spise dersom man ville spise så sunt som mulig i kategorien. Som referanse på fettinnhold ble den orginale Maarud Classic brukt. Testens dårligste var Pringles Orginal med terningkast én.

Det er ernæringsfysiolog Gry Hay ved Universitetet i Oslo som har testet ut produktene for VG. Vurderingen var mengden fett, salt og kalorier. Hun sier at potetgull stekt i peanøttolje og med lite salt er et bedre valg dersom du vil velge sunt blant produktene. Men flere av produktene besto av opptil 35 prosent fett, og med et høyt saltinnhold.

– Potetgull er fett. Det ligger i sakens natur. Men det er ikke nødvendig at over en tredel av chipsen består av fett, sier Hay til VG.

Powered by Labrador CMS