Nyheter

Storsatser på leverpostei

Orkla har besluttet å investere 130 millioner kroner på Orkla Foods Norges avdeling Stabburet Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Orkla betyr satsingen et gigantisk løft for hermetikkproduksjonen og Stabburet Leverpostei, som i fjor hadde salgsrekord med 21,9 millioner bokser.

– Denne investeringen vil bety en kraftig modernisering av hele fabrikken og ikke minst bety økte muligheter for innovasjon og økt volum, sier kommunikasjonssjef Bjørn Brennskag i en pressemelding.

Maskinene som produserer de velkjente gule boksene med Stabburet Leverpostei, har rullet og gått siden 60-tallet er overmodne for utskifting, og har siden de ble installert i 1966 produsert over én milliard gule leverposteibokser. Ved siden av modernisering av hermetikkavdelingen, innebærer investeringen også en generell oppgradering av anlegget hvor ikke minst produksjonsflyten skal forbedres.

– Vi er svært glade for at denne investeringen er godkjent. Ikke minst blir dette et betydelig løft ikke bare for hermetikkproduksjonen, men også for hele fabrikken for øvrig, siden sammenslåing av pølse- og pizzakjøttavdelingen også er en del av prosjektet, sier Brennskag.

Prosjektet skal gi betydelige forbedringer i driftsstabilitet, HMS-forhold, mattrygghet, Enøk, kapasitet, automatiseringsgrad og vareflyt. Da den tradisjonsrike fabrikken stod ferdig i 1966, ble den ansett for å være blant de mest moderne i hele Norge. Siden den gang har det vært gjort stadige forbedringer og oppgraderinger, men aldri tidligere på dette nivået.

– Investeringen på 130 millioner er den største enkeltinvesteringen Orkla Foods Norge har gjort i Fredrikstad og Østfold noensinne, sier Bjørn Brennskag.

Tidligere i år har det blitt kjent at Orkla investerer 180 millioner i produksjon av kjente merker som Grandiosa, BigOne og Vestlandslefsa på Stranda, og 100 milioner i Denja salater, Nora syltetøy og Toro ferdigretter på Elverum.

Powered by Labrador CMS