Nyheter

Stresser ikke med søndag

TAR DET EASY: Mens stadig flere slåss om søndagskundene, er Kiwi noe avventende med etablering av flere brustadbuer. Kjeden har ni per i dag, og ønsker seg flere, men Per-Erik Burud har ingen planer for noen storsatsing på ukens syvende dag.

Publisert Sist oppdatert

- Vi skal definitivt ikke ha brustadbuer på hvert gatehjørne, sier Kiwisjef Per-Erik Burud til Handelsbladet FK.

Men noen flere søndagsåpne butikker kunne han godt ha tenkt seg. Kiwi har nemlig ingen søndagsåpne butikker i Oslo ennå. De ni som er på plass, ligger i byer og tettsteder like utenfor hovedstaden, som i drammensområdet blant annet. - Det er spesielt vanskelig å få til Oslo, fordi det krever en viss størrelse på lokalene når man skal ha en adskilt brustadbu, forklarer Burud. Derfor er det per i dag ingen konkrete planer om nye brustadbuer i nær fremitd. - På sikt kommer det nok noen flere, men det blir ikke mange, sier Burud.

Men de som har åpent på søndag, selger bra med varer. En av de nye søndagsåpne butikkene drives av Hans Petter Hansen i Solbergelva. Hans første søndag med åpen butikk var 10. august, og selv uten noe markedsføring av de nye åpningstidene, omsetter han for over 100 000 kroner allerede. - Vi har vel cirka 15 prosent av omsetning på søndag, og jeg regner med den andelen vil stige når de nye åpningstidene blir mer kjent, sier Hansen, som kommer fra Kiwi på Gullaug i Lier, og tok over butikken ved nyåpningen i august.

Akkurat nå er den største utfordringen å få rutiner og logistikk på plass, slik at brustadbua får nok påfyll av varer, og at produkter med datostempling blir rullert. - Men vi begynner å få ting på plass. Vi fyller på i bua gjennom hele uka, slik at det krever minimum av jobb før åpning søndag morgen, sier Hansen, som har solgt overraskende mye melk og kjøttdeig på søndager. - Vi selger faktisk mest kjøttdeig på søndag nå. Det er mange som har taco som søndagsmiddag, sier Hansen, som håper å omsette for 50 millioner i den nye butikken neste år. - Vi har bra økning, forrige uke lå vi 45 prosent over fjoråret, forteller butikksjefen.

Powered by Labrador CMS