Nyheter

Strøm-torsk på Ica og som emv

Codfarmers har fått distribusjonsavtale for Strøm-torsken sin i Ica, og utvider dermed antall utsalgssteder i dagligvaren fra 232 til 270. Dessuten lanseres et helt nytt emv-produkt i samarbeid med Norgesgruppen.

Publisert Sist oppdatert

– Etterspørsel og salg har vært over all forventning siden lanseringen i november i fjor. Ukentlig opplever kunder dessverre å komme til tomme fiskedisker i enkelte butikker. Nå tar vi grep som sikrer at nordmenn skal få enda bedre tilgang til dagfersk torskeloin fra Saltstraumen, sier adm. direktør Harald Dahl i Codfarmers.

For å møte økt kundetilgang, har selskapet blant annet trappet opp produksjonen og optimalisert bestillingsrutinene.

En fersk avtale med Ica gjør Strøm i tillegg tilgjengelig i nye 38 butikker fra denne uken. Dessuten lanseres emv-produktet «Fiskemannens torskefilet» i samarbeid med Norgesgruppen. – Fiskemannens torskefilet er enkelt forklart ytrefileten fra den samme, ferske torsken som vi skjærer Strøm-loinen fra. Dette produktet lanseres nå i store deler av Kiwi- og Spar-kjeden. Kvaliteten er like god, og størrelsen på de to filetene i pakken er tilpasset norske forbrukere. Det nye produktet gir markant bedre utnyttelsesgrad på fisken, og øker marginene hos Codfarmers, sier Dahl.

I løpet av sommeren skal produktet også testlanseres i Sverige og Sveits. – Her har kjedene og forbrukerne gode erfaringer med fersk laks fra Salma, og store forventninger til Strøm, som virkelig er i ferd med å befeste seg som det nye navnet på fersk torsk, sier Dahl.

Strøm-torsken er alet opp ved Codfarmers produksjonsanlegg i Saltstraumen utenfor Bodø. Torsken er filetert og pakket maksimum fire timer etter at fisken svømte i sjøen, og på plass i ferskvaredisken i butikkene under ett døgn etter at den gjorde sine siste sprell.

Powered by Labrador CMS