Nyheter

Suksess med rekruttering til matfag

Time Videregående skole har hatt utrolig suksess med sine rekrutteringsgrep til matfagene. Nå deler deler de suksessoppskriften med verdens matbyer.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser 73 prosent økning i søkere til matfag ved Time Videregående skole fra i fjor til i år. Og det resultatet har elevene fått til selv, sier Anita Løyning, som er daglig leder i Lærlingekompaniet, opplæringskontoret for kokk, servitør og resepsjon i Rogaland.

Hun er med i delegasjonen fra Stavanger som deltar når det verdensomspennende Délicenettverket av matbyer som samles i Riga denne uken. En viktig post på programmet for deltakerne er å lytte til norske erfaringer med rekruttering til matfagene.

- Det er et stort internasjonalt problem å få søkere til yrkesfagene og matfagene. Mange opplever at folk dropper ut av skolen. Dette er noe vi jobber aktivt med her i Stavangerregionen, og spesielt har vi suksess med ett tiltak, sier Løyning. I prosjektet «Vi dekker til fest» drar elever fra matfagene ut til ungdomsskolene og overtar undervisningen i mat og helse. - Denne kontakten mellom elevene ser ut til å være nøkkelen til økt rekruttering, sier hun.

- Vi bruker matfagelevene som ambassadører for yrkesvalget sitt. Det fungerer jo mye bedre enn når vi voksne informerer. Ungdommene har kjempekjemi og formidler på en god og ærlig måte fordelene med det valget de har gjort, sier Anita Løyning.

Powered by Labrador CMS