Nyheter

Sunnere kjøttdeig

Noirtura lanserer en fettfattigere kjøttdeigvariant som skal bidra til et løft på bunnlinjen både hos seg selv og ute i butikk.

Publisert Sist oppdatert

– Denne lanseringen er viktig både for handelen og for oss, sier kategorisjef Agneta Lindén Moen i Nortura.

Den nye kjøttdeigen er kraftig fettredusert, og et grønt nøkkelhull pryder emballasjen. Etter det Handelsbladet FK erfarer, er nettopp fettfattig kjøttdeig noe som har stått på ønskelisten til blant andre Folkehelseinstituttet – som et ledd i kampen mot det stadig mer utflytende, norske folkeflesket.

– Magrere kjøttdeig er veldig «i trenden». Vi ser det samme på karbonadedeig, som har hatt kraftig vekst det siste året, sier Lindén Moen, som håper det nye produktet vil kapre betydelige markedsandeler i tiden fremover.

– Det vil trolig bli mye kannibalisering på den ordinære kjøttdeigen?

– Helt klart, og det er i så fall en ønsket utvikling. Utfordringen med den ordinære kjøttdeigen er at den er under kraftig marginpress, og den brukes jo ofte som lokkevare i tilbudsaviser. Folk har blitt oppdratt til at kjøttdeig skal være billig. Dette fokuset har dessuten ført til en del uberettiget skepsis i forhold til kvaliteten på produktene og hva de inneholder, sier kategorisjefen.

Når det gjelder den nye, fettfattige varianten, skal ingen behøve å være i tvil om hva de spiser. «100% kvernet storfekjøtt» står det å lese med stor skrift på pakken.

– Vi har redusert fettinnholdet med 30 prosent, fra 14 til 10 prosent. Det utgjør mange tonn fett i løpet av et år, fastlår Lindén Moen.

Les hele saken i ukens papiravis

Powered by Labrador CMS