Nyheter

Sunnere mat

Vi spiser stadig sunnere, men ikke sunt nok. Det skriver Aftenposten fredag og viser til rapporten «Utvikling i norsk kosthold 2010» fra Helsedirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er inne i en veldig positiv utvikling. Kostholdet totalt sett har aldri vært bedre enn nå. Vi har mye høyere inntak av grønnsaker og frukt og mye bedre fettsammensetning enn før, sier divisjonsdirektør Knut Inge Klepp i Helsedirektoratet til Aftenposten.

I løpet av ti år har vi økt fruktforbruket med 30 prosent og vi spiser 10 prosent mer grønnsaker. Men i deler av perioden er det en liten nedgang (2008 til 2009). Helsedirektoratet er noe bekymret over at grønnsaker er blant varene som har økt mest i pris de siste årene, og at prisen på fisk er økt mer enn kjøtt.

Men selv om sukkerforbruket er redusert, spiser og drikker vi så det holder. Ifølge rapporten er snittforbruket på 14 kilo godterier, og en femtedel av utgiftene til mat og drikker brukes på brus og godterier. Med andre ord; det er mer sunnhet å hente.

Powered by Labrador CMS