Foto: Fra nettsiden til Gryr

Nyheter

Sunniva styrker det plantebaserte utvalget

Publisert Sist oppdatert

Det plantebaserte kostholdet har vokst kraftig de siste årene, og stadig flere plantebaserte drikkealternativer dukker opp på markedet. Sunniva lanserer nå Gryr Havredrikk.

De siste årene har nordmenn åpnet øynene for flere nye trender på mat- og drikkefronten. Den grønne matbølgen skyller innover oss, og flere supplerer eller bytter ut tradisjonelle drikkeprodukter med nye, plantebaserte alternativer, heter det i en pressemelding.

Havredrikken blir trukket frem som en av de mest lovende nykommerne fra planteriket, og høster blant annet entusiasme fra baristaer verden over for sin smak og egenskaper. For å svare opp denne nye, globale trenden, lanserer Sunniva Gryr Havredrikk.

– Ettersom jod har vært en naturlig del av kostholdet vårt i mange år, er det mange som ikke er bevisste på næringsstoffets betydning for helsa vår. Jod er et sporstoff som blant annet er viktig for stoffskiftet, for hjernen, og for at nervesystemet skal fungere normalt. Derfor kan det være lurt å være obs på å opprettholde inntaket, selv om kostholdet endres, sier ernæringsrådgiver i Tine, Anna Oppedal Tokheim.

De nye havredrikkene fra Gryr blir Norges første plantebaserte drikk med tilsatt jod.

– Forbrukernes preferanser og markedstrender endrer seg stadig. Derfor er det viktig at vi som produsent også går nye veier for å tilby gode, plantebaserte alternativer som ikke går på bekostning av smak, funksjonalitet eller næringsinnhold, sier merkeutvikler Renate Wiig i Tine.

Powered by Labrador CMS