Nyheter

Sushi i sterk vekst

I fjor spiste nordmenn sushi for 271 millioner kroner, 30 prosent mer enn året før. Sushi i dagligvarehandelen står for den største økningen, med hele 50 prosent vekst fra 2007 til 2008.

Publisert Sist oppdatert

Tallene kommer frem i beregninger som Sissel Flesland Markedsinformasjoner har gjort for Eksportutvalget for fisk (EFF). - I mange år har sushi hatt en introduksjonsfase i Norge. Med disse tallene kan vi trygt si at produktet er over i vekstfasen. Det er ingen ting som tilsier at denne trenden ikke skal bli like sterk her som den har vært og fortsatt er det i resten av verden, sier Bjørn-Erik Stabell, EFFs markedssjef for Norden i en pressemelding.

Både antallet og plasseringen av norske sushibarer viser tydelig at trenden brer seg også i Norge. De siste årene har antallet slike spisesteder vært stabilt på rundt 50, men i 2008 var tallet steget til 67. Nå kommer også andre store byer som Bergen og Stavanger etter.

Powered by Labrador CMS