Nyheter

Svensk mat inntar norske butikker

Svenskene ser potensialet i et dyrt og smalt matvaremarked i Norge og trapper opp eksporten av dagligvarer.

Publisert Sist oppdatert

Noen av varene er allerede lansert, mens andre – som Leksands Knäckebrød – snart kommer på markedet. Ifølge Finansavisen vil en rekke svenske dagligvarer lanseres i Norge i år. Det skjer som et resultat av at det svenske Exportrådet i Norge har kartlagt hvorvidt svenske matvarer kan lykkes i Norge, samt sjekket interessen hos de fire dagligvareaktørene. – Dette har vært en stor satsing for oss. Mange har trodd at det er umulig, men resultatet er at flere svenske matvareleverandører får innpass hos de norske kjedene, sier handelssekretær Emilie Palmér til avisen. Hun mener timingen er perfekt, og henviser til Matkjedeutvalget, som konkluderer til at nordmenn har de høyeste matvareprisene i Europa, mens svenskene har dobbelt så stort utvalg som oss. Palmér forteller at norske forbrukeres etterspørsel etter bredere utvalg er noe av grunnen til at grensehandelen utgjorde 11,5 milliarder kroner i fjor. Det betyr også at mange er kjent med disse produktene fra før. Det er hovedsakelig svenske delikatesser og innovative produkter som er i ferd med å lanseres. I en undersak til dette skriver Finansavisen at svenskene nå lanserer svenske kjøttboller laget i Sverige på det norske markedet. Om det går i kategorien delikatesse eller innovativt produkt, vites ikke.

Powered by Labrador CMS