Kjøkkensjef og medeier på Lysverket, Christopher Haatuft, synes det er spennende at Lerøy nå produserer tare.

Nyheter

Tare på tallerkenen

Når stjernekokk Christopher Haatuft disker opp med de flotteste retter på Lysverket, er en av ingrediensene sukkertare fra Ocean Forest.

Publisert Sist oppdatert

– Tare har smaksforsterkende egenskaper og fremhever smaken av det du bruker den i, forteller Haatuft som er kjøkkensjef og medeier på den anerkjente sjømatrestauranten i Bergen.

70 prosent av jordens overflate består av havområder. I dag kommer bare fem prosent av det vi spiser i verden fra havet. Mens folk i Japan, Kina, Sør-Korea og Filippinene ser på tare som sunn og smaksrik mat, blir ressursen ofte forbundet med dyrefor og gjødsel i Norge. Dette ønsker Ocean Forest å gjøre noe med, skriver Lerøy i en pressemelding. Ved Rongøy i Øygarden utenfor Bergen ligger et av Lerøys havbruksanlegg for laks. For første gang er tare dyrket samlokalisert med havbruksanlegget. Ocean Forest AS eies 50/50 av Bellona og Lerøy Seafood Group ASA. Sukkertare som ble satt ut i oktober, har nå vokst seg lange og smakfulle, og Lysverket har fått deler av den første innhøstingen.

Når Haatuft får sukkertaren fra Ocean Forest, tørker han den i ovnen på svak varme. Da holder den seg evig, og får flere bruksområder.

– Når jeg tørker taren, konsentreres smaken, og den er da super å bruke i buljong, fiskekraft eller i sauser. Tare kan også brukes som krydder, forteller han og oppfordrer folk nå i grillsesongen til å lage tangsmør.

– Bruk dette på fisken på grillen, og du får deg garantert en ny smaksopplevelse!

På Lysverket er tare en naturlig del av menyen, og du får servert tare både i forretter, hovedretter og til og med desserter. Tare brukes også i iskrem sammen med hvit sjokolade.

Powered by Labrador CMS