God kjøkkenhygiene og gjennomsteking er viktig når man behandler kyillingkjøtt.

Nyheter

Tarmbakterier i kylling kan ha smittet mennesker

En undersøkelse fra Folkehelseinstituttet tyder på at folk kan ha blitt smittet av antibiotikaresistente bakterier fra kyllingkjøtt, skriver NRK.

Publisert Sist oppdatert

Så mange som 7 av 10 kyllingfileter inneholder antibiotikaresistente bakterier, og mange er bekymret for at bakteriene kan smitte over til mennesker.

Nå tyder ny forskning fra Folkehelseinstituttet på at tarmbakterier fra kyllingkjøtt ganske riktig har flyttet seg til tarmbakterier hos mennesker.

Folkehelseinstituttet har undersøkt 257 prøver av pasienter med infeksjon. I seks tilfeller av urinveisinfeksjon hos mennesker er det funnet en bakterie som er tilnærmet lik bakteriene som er funnet i kylling.

– Det er mulig at resistens i E. coli fra kyllingkjøtt har flyttet seg til E. coli i mennesker og gitt dem urinveisinfeksjon. Slik spredning av resistens krever at noen har fått i seg levende bakterier fra kyllingkjøtt, sier overlege Martin Steinbakk ved Folkehelseinstiuttet til NRK.

Powered by Labrador CMS