Nyheter

Tenk eksklusivt!

Jula er en ypperlig anledning til å få fram på gulvet varer som gir ekstra god fortjeneste.

Publisert Sist oppdatert

Julehandlere titter ikke så mye på prislappen. Det gir deg mulighet til å satse på varer som gir bedre marginer.

Knekkebrød i januar? Til jul handler folk det de har lyst på og tar problemene seinere. De spiser heller knekkebrød i januar. Skal det være, så skal det være, sier Peter Ravn, salgs- og markedsdirektør i Haugen-gruppen AS. Bedriften driver import, salg og markedsføring av blant annet Heinz-, Twinings- og Kraft-produkter.Ravn holder fram to eksempler: Kjøp gjerne inn eksklusiv fransk marmelade. Det gjør seg bedre på kundens julebord enn ett en og halv kilos plastspann. Sats på fransk Dijon-sennep, ikke bare for å begeistre kunden, men også fordi den gir god avanse.

Konsentrert julehandelI år er julaften på en mandag. Peter Ravn gjør oppmerksom på at det gir butikkene en ekstra utfordring. Det blir kun to arbeidsdager mellom jul og nyttår. Mange vil handle ekstra mye de to siste dagene før jul: lørdag 22. og søndag 23. desember. 27. og 28. desember vil folk supplere til nyttår. Det gjelder å planlegge slik at du har de rette varene inne, i riktig mengde, for å unngå tapt fortjeneste fordi hyllene er tomme. ? Husk jula, men ikke glem nyttårsaften, sier Peter Ravn. Undersøkelser hans bedrift har gjort tyder på at mange bommer på bestillingene av festvarer til nyttår.

Powered by Labrador CMS