Nyheter

Tine, Bama, Backe og Nortura vant årets Plastløftepriser

Et rømmebeger i resirkulert plast, kjøttkaker emballert i monoplast, en entreprenør som stiller modige krav og et testsystem som skal hindre matsvinn og øke holdbarheten. Det er årets vinnere av Plastløfteprisene.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 15. februar ble fire bedrifter premiert for sitt arbeid med å lage mer sirkulær emballasje. Det skjedde da Grønt Punkt Norge for fjerde gang delte ut Plastløfteprisene.

Prisen for «Design for gjenvinning» fikk Nortura for sitt arbeid med å innføre monoplast i stedet for laminater på blant annet kjøttkaker. Prisen for «Økt bruk av gjenvunnet plast» gikk til Tine for utviklingen av rømmebeger i resirkulert plast fra kjemisk gjenvinning. Prisen for «Reduksjon av unødvendig plast» fikk Backe Vestfold Telemark for sitt foregangsarbeid med å stille krav til emballasje på byggeplass. «Holdbarhetsprisen» gikk til Bama for deres arbeid med Holdbarsjekken.

­– Vi har erstattet 50 prosent av plasten i rømme- og crème fraîchebegrene våre med resirkulert plast, og det er veldig stas at arbeidet vi gjør blir lagt merke til, sier leder for emballasje i Tine, Morten Aas, i en pressemelding.

Plastløftet
Plastløftet ble startet i 2019 av Grønt Punkt Norge, for å få flere bedrifter til å forplikte seg til å jobbe for en mer sirkulær plastøkonomi ved å:
  • øke bruken av resirkulert plast
  • redusere unødvendig bruk av plast
  • designe for gjenvinning
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('js-dfp-tag-dagligvarehandelen_no_article_1'); });
Powered by Labrador CMS