Nyheter

Tine med geiterømme

Sist uke ble det skrevet Tine-historie på meieriet på Ørsta, da de produserte 450 kilo geiterømme. I løpet av mai, juni og juli skal Tine Partner begeistre med dette eksklusive sesongproduktet til et toppsjikt av restauranter og spesialbutikker i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Den første produksjon blir til vareprøver som skal presenteres for et utvalg av kunder i god tro om at de fatter interesse for produktet. – I løpet av mai og juni skal vi produsere 1200 kilo for salg. Geitmelka skummes og fløten syrnes med melkesyrebakterier. Etter at melkesyrebakteriene er tilsatt tappes rømmen i 1 kilosbeger før den settes til syrning i 20 timer. Da er den ferdig og klar for å nytes, forteller meierisjef Bente Reklev til tine.no.

Rina Spieler Halvorsen er markedssjef i Tine Partner med ansvar for Tines spesialiteter. Hun er spent på hvordan produktet blir mottatt, men er optimistisk. Geiterømmen passer spesielt godt til spekemat, men kan også brukes til matlaging – i sauser og gryter. Og den skal også være veldig god til skalldyr og fisk. Kokkene etterspør geiteprodukter både på grunn av eksklusiviteten og den unike og karakteristiske smaken.

Powered by Labrador CMS