Nyheter

Tine setter ny rekord på Tretten

Fra 2000 til i år er grøtproduksjonen på Tretten femdoblet!

Publisert Sist oppdatert

Tine Meieriet Tretten er Norges grøtfabrikk. Nå jobber de 89 medarbeiderne døgnkontinuerlig syv dager i uka for å forsyne hele Norge med grøt før jul. I november økte produksjonen av både varm og kald grøt med hele 25 prosent i forhold til november i fjor. Både Tine og Fjordland opplever ekstrem vekst, både innen varm og kald grøt.

- I november måned produserte vi 24 prosent mer middagsgrøt enn i 2015. Det betyr 300.000 kilo mer på en måned. På mellommåltid er økningen 25 prosent. Det betyr hele 600.000 flere beger i november i år i forhold til november i fjor. Totalt ble det i november produsert 1.415.000 kg middagsgrøt, det vil si at alle innbyggere har fått minst en porsjon hver, sier meierisjef Erik Isum i en pressemelding.

Varm grøt doblet på fem år

Det ligger an til en produksjon på ca. 12.500 tonn grøt i 2016. I 2000 var produksjonen 2.500 tonn. Det er ventet en videre økning og salget av varm grøt har fordoblet seg på fem år – fra 11 millioner solgte porsjoner Fjordlandgrøt i 2011 til 20 millioner porsjoner i 2015.

Kald grøt, altså grøt som mellommåltider, har nesten 40 prosent vekst bare i år. I 2015 ble det produsert i underkant av 20 millioner beger med kald grøt.

- I 2016 tror vi produksjonen nærmer seg 30 millioner beger og vi tror veksten vil fortsette videre. Det er nesten utrolig med en slik vekst i denne tradisjonelle norske husmannskosten. Folk opplever grøt som tradisjonelt, velsmakende, sunt og rimelig sier Isum.

Store investeringer

På grunn av den sterke veksten har det vært utfordrende å produsere nok selv om produksjonslinjene går for fullt. I 2014 vedtok Konsernstyret å investere i en ny og 4. grøtlinje på Tretten. Det nye bygget stod klart i høst, men allerede før det var ferdig gikk de i gang med enda en utbygging. De skal investere nye 104 millioner til videre utvidelse av kapasitet både produksjonsutstyr, vaskestasjon, kuldemaskiner, elektrokjel og mye annet som skal til for å lage grøt.

- I løpet av tre år skal vi investere 400.000 kroner hver eneste dag, sier Isum.

Powered by Labrador CMS