Nordmenn er ivrige matreddere. For fire år siden var det solgt 413.000 poser med overskuddsmat gjennom appen i Norge - nå er tallet fem millioner. Foto: Too Good To Go

Nyheter

Too Good To Go: Passert fem millioner måltider

Siden Too Good To Go-appen startet opp i Norge i 2016 er fem millioner poser med overskuddsmat reddet fra å bli kastet. 5000 tonn mat har unngått å ende som svinn.

Publisert Sist oppdatert

– Satt på spissen betyr det at 5000 tonn med mat har unngått å ende som svinn. App-brukerne og samarbeidspartnerne våre gjør en flott innsats for miljøet, sier daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go Norge i en pressemelding.

– Jobber mer aktivt

Selskapet samarbeider i Norge med 3064 dagligvarebutikker, bakerier, bensinstasjoner, serveringssteder, hoteller og matprodusenter over hele landet – fra Hammerfest til Mandal. Til sammenligning fantes det 350 samarbeidspartnere i appen i mai 2017, etter omtrent ett år på det norske markedet. Antall brukere har økt fra 167.000 til 1,3 millioner i samme periode. Og mens antall reddede forundringsposer lå på 207.000 i mai 2017, har tallet nå bikket fem millioner.

– Mye har skjedd siden vi startet opp. Butikkene jobber mer aktivt for å forhindre svinn, og matredding er blitt et fenomen. Drømmen er at det skal bli like vanlig som å pante flasker eller handle brukt på nett. Med Too Good To Go ønsker vi å gjøre det engasjerende å redde mat, blant annet gjennom konseptet med forundringsposer, som har bidratt til appens popularitet, sier Raknes Pfründer.

Rekordstor aktivitet

Aktiviteten blant butikker og brukere har vært spesielt stor det siste året, og for øyeblikket reddes det mellom 7000 og 8000 poser om dagen.

– Vi kommer til å fortsette å jobbe for at matredding skal bli en vane, og for at enda flere bedrifter blir med på samarbeidet, sier Raknes Pfründer.

Utviklingen i appen per år (antall solgte poser med overskuddsmat):

  • 2016: 105.877
  • 2017: 413.035
  • 2018: 837.543
  • 2019: 1.340.933
  • 2020: 1.559.703
  • Hittil i år: 749.164

Totalt: 5 006 255 (til og med 13. mai 2021)

Per fylke (antall solgte poser med overskuddsmat siden oppstart):

  • Oslo: 1.443.374 poser
  • Rogaland: 48.2106
  • Trøndelag: 306.724
  • Nordland: 210.052
  • Møre og Romsdal: 185.771
  • Svalbard: 1200
  • Viken: 891.210
  • Agder: 291.234
  • Troms og Finnmark: 136.177
  • Innlandet: 159.945
  • Vestfold og Telemark: 237.921
  • Vestland: 660.541

Totalt: 5 006 255 (til og med 13. mai 2021)

Powered by Labrador CMS