Spesialitet-merket ble tildelt på Kulinarisk Akademi i Oslo. Fra venstre: Fagsjef for Spesialitet Marit Strand, leder av Kulinarisk Akademi Espen Vesterdal Larsen og Håvard Gausen fra Inderøy Slakteri. Foto: Matmerk.

Nyheter

Tradisjonspølse fra Trøndelag inn i mateliten

Publisert Sist oppdatert

– Grovpølse har lange tradisjoner i norsk matkultur, og ikke minst trøndersk matkultur. Det er på tide at noen tar dette produktet på alvor og løfter det kvalitetsmessig opp, sa leder av Kulinarisk Akademi, Espen Vesterdal Larsen, da han delte ut Spesialitet-merket for utvalgt lokalmat til Håvard Gausen fra Inderøy slakteri.

Grove pølser fra Inderøy Slakteri er en grov middagspølse som består av gode kjøttdeler av storfe og svin og lite salt. Nå har produktet kommet gjennom fagjuryens nåløye og blitt tildelt Spesialitet-merket.

Leder av Kulinarisk Akademi (KA) i Oslo, Espen Vesterdal Larsen, overrasket alle ansatte som var på blåtur til Oslo og delte ut heder og ære under en lunsj på Kulinarisk Akademi.

En stolt Håvard Gausen tok i mot plakett og blomster.

– Dette er skikkelig artig, og det er en heder til oss alle. Vi på Inderøy slakteri er gode på smak, og vi lager skikkelig gode produkter, sa Gausen.

Merkeordningen Spesialitet er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vegen til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og matdepartmentet.

Powered by Labrador CMS