En undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at 18 prosent ikke spiser julegrøt i desember. Foto: Melk.no

Nyheter

Tre av fire nordmenn spiser julegrøt i desember

En ny undersøkelse viser at tre av fire nordmenn spiser risengrynsgrøt i løpet av desember. Halvparten av oss tjuvstarter med julegrøten før selve julen kommer, og lille julaften er den største dagen.

Publisert Sist oppdatert

– Folk flest begynte å spise risengrynsgrøt på julaften rundt midten av 1800-tallet. Før dette var risengrynsgrøten mest for de bemidlede som hadde tilgang på ris, men med årene har risengrynsgrøten blitt en viktig del av julen for de fleste av oss, sier Ida Berg Hauge, direktør for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), i en pressemelding.

Yngre spiser i større grad julegrøt enn det eldre gjør, og de spiser vanligvis også julegrøt flere ganger i løpet av desember.

– I år er det viktigere enn noen gang å bevare tradisjonene, og julegrøten skal smake som den alltid gjør, med ris, melk, strø av kanel og sukker og et stort smørøye i midten. Og så må man ikke glemme mandelen i grøten og spenningen om hvem som stikker av med den.

Når i desember spiser du julegrøt?

I desember før lille juleaften 29 prosentPå lille juleaften 31 prosentPå juleaften 27 prosentPå 1. eller 2. juledag 5 prosentI romjulen 9 prosentPå nyttårsaften 2 prosentTotalt 75 prosentSpiser ikke julegrøt i desember 18 prosentVet ikke 7 prosent

Powered by Labrador CMS