Nyheter

Trekker tilbake surt øl

Opptil 60.000 liter surt «Bare»-øl trekkes tilbake fra Grans bryggeri fordi det muligens inneholder melkesyrebakterier.

Publisert Sist oppdatert

Bakterien er ikke skadelig for mennesker, men smaker surt.
– Det er riktig at Grans trekker tilbake øl trolig på grunn av melkesyrebakterier. Disse bakteriene gir ølet en sur smak som Grans ikke kan stå inne for. Derfor valgte vi å trekke ølet tilbake tirsdag ettermiddag, sier administrerende direktør Morten Gran i Grans bryggeri til NRK. Kunder som har fått surt øl kan bytte dette i dagligbutikken, som er Rema 1000.
Gran sier de ikke kjenner årsaken til produksjonsfeilen ennå, men at de mistenker at det var noe galt med den ene lagringstanken i bryggeriet. Seniorforsker Lars Axelsson ved matforskningsinstituttet Nofima sier at melkesyrebakterier ikke er farlig for mennesker.
– Nå vet ikke jeg eksakt hvilke melkesyrebakterier det er snakk om, men normalt sett har vi et godt forhold til disse bakteriene. De befinner seg blant annet i yoghurt, ost og spekepølse, men i øl lager de dårlig smak, sier Axelsson til NRK.

Powered by Labrador CMS