Nyheter

Trendy å velge bort kjøtt

Noen blir veganere. Andre vegetarianere. Og noen kaller seg fleksitarianere. Felles for dem alle er at de bevisst velger å spise mindre kjøtt, skriver Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Det er flere tegn i tiden som tyder på en vegetartrend. Ifølge Norsk Montor, en stor spørreundersøkelse, er den også målbar. I den stiller Ipsos hver år spørsmålet: «Hvor interessert er du i vegetarmat?»

– Svarene har ligget jevnt i mange år, frem til for to år siden. Da så vi for første gang en økning. Det gjentok seg i den siste undersøkelsen vi gjorde i januar, sier forskningssjef Jan-Paul Brekke i Ipsos til Aftenposten.

Økningen kommer blant kvinner. En av fem kvinner i hele landet svarer at de er meget eller ganske interessert i vegetarmat. Til sammenligning er 23 prosent av Oslos befolkning interessert i denne maten.

Også dagligvarekjedene opplever økt interesse for vegatarkost.

– Vi merker en stor pågang av folk som henvender seg til oss og ber om et større utvalg av vegetarprodukter, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS