Nyheter

Trøndelag med eget matmanifest

Som første region i Norden har Trøndelag fått sitt eget matmanifest, skriver Bondebladet. Det skal bidra til økt interesse for trøndersk matproduksjon og matkultur.

Publisert Sist oppdatert

Målet er at trønderske råvarer og produkter skal være et naturlig valg når måltider serveres i hjemmet, på skoler og barnehager, ved helseinstitusjoner, kantiner, restauranter og hotell i Trøndelag. Matglede og helse skal stå i fokus, skriver Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

Det trønderske matmanifestet består av åtte hovedpunkter:

1) Vi ønsker å fremme de trønderske råvarenes og matproduktenes mangfold, smak og særpreg, fra hav til høgfjell.

2) Vi vil bidra til å bruke råvarer og produkter som fremmer matglede og helse.

3) Vi vil bidra til å markedsføre og bruke mat eller mattradisjon som en attraksjon.

4) Vi vil bidra til å formidle historiene om råvarene og tilberedningen.

5) Vi vil bidra til å utnytte råvarenes og produktenes sesongvariasjoner.

6) Vi vil bidra til å bruke råvarer og produkter ut fra miljøhensyn.

7) Vi ønsker å fremme god mat og matkultur hos barn og unge.

8) Trøndersk mat og matkultur skal være kunnskapsbasert. Vi vil bidra til utvikling av trønderske råvarer og produkter gjennom utdanning, nyskaping og forskning.

Powered by Labrador CMS