Nyheter

Trønderske mat-vinnere

Trøndersk Matfestival har kåret årets produkter 2016 i fem ulike kategorier.

Publisert Sist oppdatert

Målet med kåringen av årets produkt er å løfte fram og gjøre stas på de gode råvarene og produktene som produseres i distriktet, melder arrangøren. Over 60 produkter fra utstillerne på Trøndersk Matfestival 2016 var sendt inn til vurdering.

Den kanskje gjeveste prisen av alle, Årets produkt, fikk Grindal Ysteri med sin geitost «Myrull». Grindal Ysteri er et lite, økologisk håndverksysteri som yster av fersk og upasteurisert melk fra egne dyr. Juryens skriver: «En helt fantastisk balansert geitost. Deilig, kremet konsistens, med passe smak av geit. God saltfordeling, og et perfekt syrenivå – denne osten er helt på høyde med andre fantastiske geitemelksoster fra Frankrike.»

Til tross for få påmeldte produkter i kategorien sjømat, var det to som skilte seg ut og kjempet om prisen. Vinneren ble Gjerts gourmet for sin einerrøkte laks.

Mosbøen Gård vant fikk pris for sitt flatbrød med smak av ramsløk i kategorien «land». Vinneren i kategorien økologisk ble bringebærsorbet fra Reins Kloster, mens Årets nykommer ble Meium Sjokoladefabrikk med sin sjokolade med øl. Her skriver juryen: «Spennende sjokoladeprodukt med gelé på ølsorter fra lokale bryggerier. Fantastisk håndverk, og gode konsistenser. Særlig stout, stjørdalsøl og surøl falt i smak. Et innovativt produkt med særpreg.»

Festivalen fortsetter frem til 6. august.

Powered by Labrador CMS