Nyheter

Unge synes fisk er vanskelig

Findus har undersøkt nordmenns fiskevaner og funnet ut at selv om så mange som én av fire spiser hvit fisk minst én gang i uken, ønsker mange å spise mer hvit fisk. Problemet er bare at mange ikke føler at de får det til.

Publisert Sist oppdatert

25 prosent av nordmenn sier at de spiser torsk minst én gang i uken – men kun én av fem er under 35 år. Unge mennesker synes det er vanskelig å få til torskemiddagen. Kun én av seks sier at de er svært fornøyde med resultatet. Blant de som ikke er fornøyde med resultatet, sier nesten sju av ti at de synes det er vanskelig å finne variasjoner med hensyn til tilbehør til torsken.

Norges sjømatråd mener det er viktig å hjelpe de unge til å få opp øynene for hvit fisk.

– Det er synd at mange unge mennesker føler at de ikke får til gode fiskemiddager, det finnes jo så mye morsomt man kan lage med hvit fisk, og vi må jobbe aktivt for å gjøre det lettere lykkes med torsken, sier ernæringsfysiolog og kokk Ingebjørg Moe i Norges sjømatråd.

Findus har også sett en økt etterspørsel etter mer mer lettvinte torskeprodukter.

– Vi opplever at mange har en barriere når det gjelder å tilberede torsk. Derfor forsøker vi å gjøre det så enkelt som mulig. Vi har utviklet et nytt produkt som heter «Fisk i en fei». Den er ferdig tilberedt etter fire minutter i mikrobølgeovnen. Vi ser at denne type fiskemiddager kan være løsningen for de som synes fisk er vanskelig å tilberede, sier markedsdirektør Malin Valdal Corneliussen i Findus.

Powered by Labrador CMS