Nyheter

Utarbeider ny merkeordning

Ny EU-merking skal bidra til at europeiske forbrukere velger sunnere og mer bærekraftig mat, skriver Landbruk.no.

Publisert Sist oppdatert

De kommende årene vil vi få nye regler som skal bidra til at forbrukerne velger bærekraftig produsert mat. EU skal utvikle nye merkeordninger som også blir gyldige i Norge. 


– Bærekraftmerking kan være positivt for norsk landbruk hvis det utformes på riktig måte, sier Arne Ivar Sletnes, fagsjef for internasjonale spørsmål i Norsk Landbrukssamvirke, til Landbruk.no.

EUs omfattende matstrategi, Farm to Fork, skal ivareta matsikkerheten i Europa og bedre tilgangen til et sunt kosthold fra en sunnere planet.

– En viktig del av strategien er å utvikle nye merkeordninger som skal få forbrukerne til å ta bærekraftige valg. Hvis disse ordningene legger vekt på de riktige tingene, kan det være positivt for norsk landbruk, sier Sletnes.

EU sitt regelverk for merking av mat, matinformasjonsforordningen, er en del av EØS-avtalen. Det betyr at Norge må rette seg etter nye EU-regler for matmerking.

Powered by Labrador CMS