Nyheter

Våt sommer = bra lammesesong

I løpet av de kommende ukene skal over én million lam slaktes og klargjøres til salg over disk. Sommerens dårlige gir store forventninger til årets lammekjøtt.

Publisert Sist oppdatert

– Dette blir en veldig bra lammesesong. Beitedyrene har hatt en god sommer, og har fått i seg mye næringsrik og god plantevekst, sier styreleder i Norsk sau og geit, Ove Ommundsen. Han er selv sauebonde på Hjelmeland i Ryfylke.

Ifølge tall fra MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt spiser hver nordmann i snitt mer enn seks kilo lammekjøtt i året. Ove Ommundsen mener vi kan takke været og den norske naturen for den gode kvaliteten på høstens lam. – Norsk natur gir svært gode beiteforhold, som igjen gir oss et lammekjøtt som er mildt på smak, lyst i fargen og har en bra fettsetting, forklarer han.

Matrådgiver Cecilie Maske, i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, forteller at høstens første lam allerede er på vei til butikkene. – Det er alltid en utfordring å imøtekomme etterspørselen på lam, men dette ser ut til å bli en høst med mye og nok kjøtt i butikkene, sier hun.

Ifølge Maske er det et mål blant sauebøndene å få mest mulig lammekjøtt ut i butikkene til slutten av september. – September og oktober er hovedmånedene for ferskt norsk lam. Høsten er en eneste stor festsesong for lammekjøttentusiaster. I slutten av september feirer vi fårikålens dag, men både før og etter det kan vi nyte norsk lam i form av for eksempel lammecarré, stek eller frikassé. Det er bare å ønske lammet velkommen til bords, sier Cecilie Maske til Pressenytt, som har skrevet artikkelen for Matprat.

Powered by Labrador CMS