Nyheter

Vestlandslefsa tilbake på Vestlandet

I dag åpnet det nye lefsebakeriet på Stranda, som i første omgang skal produsere Vestlandslefsa og Li-klenning. Med det nye bakeriet på Stranda er alt klart for ytterligere innovasjon og vekst, melder Orkla.

Publisert Sist oppdatert

Lefsebakeriet har til sammen 20 arbeidsplasser, av de i alt 172 ansatte til Orkla Foods Norge på Stranda.

– Det er utrolig inspirerende å få lov til å innvie det nye lefsebakeriet på Stranda. Med vedtaket om å flytte lefseproduksjonen hit, er målet å skape vekst i en spennende kategori med mange utviklingsmuligheter, sier administrerende direktør i Orkla Foods Norge, Paul Jordahl i en pressemelding.

Orkla Foods Norge nå satser på å bygge ut fabrikken på Stranda til å bli et kompetansesenter for all deigbasert produksjon i selskapet. I flyttingen av produksjonen fra Lierne, var det viktig å få med folk som hadde kompetanse på lefsebaking. Av de 20 som jobber i bakeriet var det fem personer som takket ja til tilbudet om jobb på Stranda.

– Det nye lefsebakeriet er nok en milepæl i næringslivet i Stranda og for oss som jobber i Orkla Foods Norge. Ikke bare får vi to nye sterke merkevarer til bygda, men vi får også flere bein å stå på. På sikt må målet være at Stranda ikke bare blir kjent som pizzabygda, men også som lefsebygda, sier fabrikksjef Hans Jostein Langelo.

Powered by Labrador CMS