Nyheter

Vi vil grille sunnere

Blant hele befolkningen svarer 55 prosent at sunnhet er viktigere enn før når de fyrer opp grillen. Det viser en ny undersøkelse Synovate har gjennomført for Matprat.

Publisert Sist oppdatert

Spesielt kvinner og folk under 40 år ønsker at grillmaten skal være sunn.

Blant kjøttprodukter vi opplever som sunne å grille, kommer kyllingfilet på førsteplass. Også biffer og fileter av storfe, svinefilet og koteletter anses av mange som sunne grillvalg, i tillegg til andre kyllingprodukter.

Det er store forskjeller på nordmenns grillvaner, avhengig av bosted, kjønn, alder, utdanning og inntekt, viser den nye undersøkelsen. Sunnhet er viktigere for folk i Oslo enn andre steder i landet. Oslofolk blir ofte betegnet som innovatører i matveien.

De som tjener mest spiser gjerne biff og filet av storfe, og oppfatter det som sunn mat.

I år er sunn helhet for første gang også tatt inn som et viktig kriterium ved bedømmelsen under NM i grilling, som Matprat har arrangert i en årrekke. Årets begivenhet finner sted 4. juni i Sofienbergparken i Oslo.

Powered by Labrador CMS