Nyheter

Vil beskytte lam og sodd

Betegnelsene Lofotlam og Festsodd fra Trøndelag søkes beskyttet som geografiske betegnelser.

Publisert Sist oppdatert

Søknadene er ute på høring, med frist 14. august.

Bak søknaden om beskyttelse av betegnelsen Lofotlam står sammenslutningen Lofotlam SA, som består av 90 sauebønder i Lofoten. Betegnelsen Lofotlam omfatter kjøtt av lam som er født og oppvokst og som har beitet i Lofoten.

Soddkokeran har søkt om beskyttelse av Festsodd fra Trøndelag som geografisk betegnelse. Bedriftene som er med i denne sammenslutningen er Dullum Slakteri, Inderøy Slakteri og Thoresen Slakterforretning.

Festsodd fra Trøndelag skal bestå av soddboller laget av fårekjøtt og storfekjøtt, kokt fårekjøtt og storfekjøtt i terninger, soddfett og kjøttkraft.

Powered by Labrador CMS