Nyheter

Vil ha innspill før kontroll

Mattilsynet skal i 2013 besøke totalt 500 virksomheter over hele landet og kontrollere hvordan disse etterlever regelverket for forebygging og kontroll med Listeria i spiseklar mat.

Publisert Sist oppdatert

– Derfor inviterer vi bransje og næring til å gi oss innspill til prosjektet, sier prosjektleder Ingrid Ulvolden.

Sushi er et eksempel på spiseklar mat der listeriabakterien kan vokse. Andre eksempler er røkelaks, mykoster, salater med kjøtt osv. - Vi skal besøke produsenter av spiseklar mat av fisk, kjøtt, melk og sammensatte produkter, forteller Ulvolden på Mattilsynets hjemmeside.

Det Mattilsynet ønsker innspill om er

Hvilke utfordringer ser bransjen som de største og viktigste når det gjelder forebygging og kontroll med Listeria i spiseklar mat?Hva mener bransjen at Mattilsynet bør rette oppmerksomheten mot i tilsynsprosjektet?Hvilke utfordringer ser bransjen når det gjelder forståelse av regelverket?

Har du meninger om saken? Da må du la høre fra deg innen 15. november.

Powered by Labrador CMS