Nyheter

Vil ha nøkkelhullet på suppeposer

Rieber & Søn vil nøkkelhullsmerke Toro-suppene, men får ikke lov da de ikke oppfyller kravet til energiinnhold. Nå ber de om dispensasjon fra reglene og oppfordrer Mattilsynet til å endre kriteriene.

Publisert Sist oppdatert

Toro har allerede redusert saltinnholdet og fettnivået i suppeposene sine, mens transfett og palmeolje er erstattet med rapsolje og smaksforsterkeren glutamat er fjernet. Det eneste vilkåret som ikke er oppfylt er kravet til energiinnhold. Nøkkelhullforskriften krever minst 150 kilokalorier per porsjon, mens Toro-suppene kun har 90.

Direktør for mattrygghet i Rieber & Søn, Ragnar Berger, mener Nøkkelhullsmerkingen ikke ivaretar ferdigsupper som en sunn produktgruppe, og at kriteriene bør endres.

– Vi vil måtte ty til betydelig mer fett i produktene for å kvalifisere, og da mener vi hensikten med Nøkkelhullet ikke blir oppnådd. Det nedre energikravet burde vært strøket, sier Berger til Bergens Tidende.

Han ber derfor Mattilsynet om dispensasjon til å bruke Nøkkelhullet på de suppeposene som tilfredsstiller de øvrige kravene.

– Det er både urimelig og underlig at supper med lavt energiinnhold ikke kan godkjennes, skriver Rieber & Søn i et brev adressert til Mattilsynet i Bergen og Omland.

Powered by Labrador CMS