Nyheter

Vil lage mat av påkjørt vilt

Grong Gårdsmat vil ta i bruk kjøtt fra påkjørte dyr til matproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

– Vi må behandle dyret raskt etter påkjørselen. Det må legges i emballasje, og vi kan bare bruke det som er bra. I enkelte tilfeller vil jeg si at fallvilt har bedre kvalitet enn kjøtt fra dyr som er skutt under jakt, sier Ivar Grong ved Grong Gårdsmat til NRK.

Grong Gårdmat vil tjene penger på kjøttet som stort sett blir kastet etter slike ulykker. Men først må Grong kommune godkjenne planene hans. For i dag er det slik at bare privatpersoner får kjøpe fallvilt.

– Det fører til at mye brukbart kjøtt må kastes, men nå håper jeg politikerne i Grong vil gjøre en endring, sier Grong.

Mattilsynet kan godkjenne kjøttet, men ser utfordringer med å bruke kadavre i matproduksjon.

– Med en påkjørsel av tog vil dyret bli knust og ødelagt. Da har det ikke bestandig noen hensikt å gå videre med slaktebehandlingen. Blir skrotten framstilt for kontroll, og godkjent, er det ingen risiko. Da kan det trygt omsettes til forbruker, sier Ola Moxness i Mattilsynet til NRK.

Powered by Labrador CMS