Nyheter

Vil skape nye møteplasser

Det var det gode norske besøket som ga Easyfairs idéen om å eksportere messekonseptet Butikkleverandør til Norge. Med seg på lasset tar de dessuten parallellmessen Fastfood & Café.

Publisert Sist oppdatert

- Messene er vel utprøvd i Sverige, og ettersom vi mener at det har vært et oppdemmet behov hos de norske besøkerne, valgte vi å legge den til Norge, også. Og responsen har vært veldig god: langt flere selskaper har meldt seg på enn vi hadde forhåpninger om, sier prosjektleder Ingemo Ilander til Handelsbladet FK. Den aller første utgaven av Butikkleverandør og parallellmessen Fastfood & Café går av stabelen i dagene 9. og 10. oktober. Ifølge Easyfairs vil det bli et tydelig fokus på selgende butikkmiljøer, større sikkerhet, mer lønnsom handel og fremtidens butikkteknikk.

- Det kan ikke bli mer effektivt, enklere og lettere å utvikle et selgende, funksjonelt og attraktivt butikkmiljø, enn når alt er samlet på ett og samme sted, lyder parolen.

ALT UNDER ETT TAK

Målsetningen er å samle alle typer butikkinnredninger og utstyr de besøkende kan forestille seg - pluss litt til - under ett tak. Her skal man finne alt fra butikkinnredninger, IT-løsninger, merking og etiketter til belysning, sikkerhet, skilt- og displaysystemer, kassesystemer, vogner, kurver, rengjøringsutstyr, klimaanlegg, kjølesystemer, management og opplæring, for å ta en del av listen.

- Vår intensjon med messene er å skape naturlige møteplasser for kompetanseutvikling og -utbytte, samt å legge til rette for oppdatering på bransjenyheter og trender, sier Ingemo Ilander.

SEMINARER

På begge messedagene vil det bli avholdt morgen- og ettermiddagsmøter. De krever påmelding, men koster ikke noe. Det vil også arrangeres gratis miniseminarer i messehallen, og til dem er det bare å møte opp.

På seminarprogrammet står blant andre Jon Ivar Johnsen i Maze, som skal snakke om «beste praksis i kjeder», mens toppsjef Sverre Leiro i Norgesgruppen spår om utviklingen i dagligvarehandelen de neste 10-15 årene. Også redaktøren i herværende avis, Georg Mathisen, står på talerlista. Han tar for seg hva som skjer når prisene stiger; hvilke mekanismer settes i sving, og hvilke følger får det.

Både Butikkleverandør og Fastfood & Café er rene fagmesser, og er bare åpne for representanter fra næringslivet og offentlig sektor. Legitimasjon kan bli avkrevd sammen med visittkort ved inngangen, og det er endog aldersgrense på 18 år for å komme inn.

Powered by Labrador CMS